Лікарі зможуть отримувати офіцерське звання без проходження військової кафедри – Зеленський

Читать на русском
Українським лікарям будуть надавати офіцерські звання, навіть якщо вони не закінчували військову кафедру. Володимир Зеленський підписав відповідний указ.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Положення про проходження військової служби», який стосується отримання офіцерського звання лікарями.

Про це глава держави розповів під час виступу на першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я «Воїн: життя, здоров’я, боєздатність».

Відомо, що цей указ регулює проходження служби для людей з медичною освітою та надання первинного офіцерського звання лікарям, які не проходили військову кафедру.

«Мною підписано указ – положення про проходження військової служби, що регулює проходження служби особами з медичною освітою і присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, які не проходили військову кафедру», – заявив він.

Президент взяв участь у першому міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’яОфіс Президента України

Зеленський також зауважив, що дав доручення уряду повністю забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного шпиталю з модулем реінтеграції військових, звільнених з полону, та стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги в зоні ведення бойових дій.

Нагадаємо, наприкінці травня Міністерство оборони розпочало пілотний проєкт з реабілітації українських захисників. Процес у сфері охорони здоровʼя має пройти етап реформування.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що Україна разом з НАТО створять 5 реабілітаційних центрів для військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: