Прем'єр-міністерка Iталії обговорить з Сі Цзіньпіном ситуацію в Україні

Читать на русском
Джорджія Мелоні зустрінеться з президентом Сі Цзіньпіном і прем'єр-міністром Лі Цяном.  Під час переговорів з лідерами Китаю Мелоні обговорить вторгнення рф в Україну.
Фото: Francesca Volpi/Bloomberg

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні відвідає Китай вперше після відмови від основного інвестиційного договору азіатської країни. В переліку тем - ситуація в Україні.

Про це пише Bloomberg.

Джорджія Мелоні, уряд якої тісніше співпрацює з Китаєм, ніж інші в Європі, прибула до Китаю в суботу, 27 липня. Під час поїздки вона зустрінеться з президентом Сі Цзіньпіном і прем'єр-міністром Лі Цяном.

З моменту приходу до влади в 2022 році Мелоні намагалася представити себе як дипломат, здатний спілкуватися з лідерами з усього ідеологічного спектру, від Віктора Орбана в Угорщині до канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Очікується, що під час переговорів з лідерами Китаю італійський прем'єр-міністр обговорить вторгнення москви в Україну та конфлікт Ізраїлю та ХАМАС.

«Ми всі знаємо, що є розбіжності між ЄС, НАТО та Китаєм у багатьох питаннях. Але в такі моменти високої геополітичної напруги, як цей, краще вести більше діалогу, ніж менше», – сказав Джанджакомо Каловіні, член парламенту від партії Мелоні в комітеті з закордонних справ.

Нагадаємо, 10 липня стало відомо, що Італія готова збільшити військову допомогу Україні до 1,7 млрд євро у 2025 році. Про такі плани заявила прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні на саміті НАТО у Вашингтоні.

Італія планує передати Україні систему ППО та далекобійні ракети. Раніше Італія приєдналася до постачання Україні крилатих ракет Storm Shadow.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: