Росіяни обіцяють грошову винагороду за вербування нових солдатів

Читать на русском
Росіяни обіцяють грошову нагороду за вербування нових солдатів на тимчасово окупованих територіях. За кожну нову людину обіцяють до 15 тисяч рублів.
Фото: ЦНС

Для поповнення свого мобілізаційного ресурсу на війні проти України ворог вдається до неприпустимих маніпуляцій. 15 тисяч російських рублів обіцяють кожному, хто завербує і приведе у військкомат товариша, сусіда чи будь кого.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Довоєнні економічні показники: як жилося Донбасу та Криму до приходу росіїДонецьк, Луганськ, Сімферополь до російської агресії – якими були бюджети міст, державні субвенції та середні зарплати.

Таку схему запроваджують на тимчасово окупованих територіях України з метою залучити в армію окупанта якомога більше місцевого населення. Адже перед колаборантами стоїть план по виконанню мобілізації «звільнених» українців.

«Кожному «волонтеру» окупаційної влади за співпрацю з ворогом передбачене суворе покарання, а примушення воювати проти власної Вітчизни є прямим порушення Міжнародного гуманітарного права», – нагадує ЦНС.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької області місцеві мешканці вже кілька діб без води. Місцеві почали перекривати вулиці міста й вимагають від влади пояснень, але окупанти поки не мають погодженої Кремлем позиції й ігнорують мітинги.

Також ворог продовжує свою жорстку кампанію по промивання мізків українських дітей. Для цього склав список фронтової поезії, розповідей військових і нарисів про «героєв руской вєсни», які мають «зберегти пам’ять» про війну проти Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: