НАБУ обшукало директора департаменту контролю Держмитниці

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели слідчі дії в керівника одного з департаментів центрального офісу митної служби.
фото: customs.gov.ua

Національне антикорупційне бюро провело обшук у директора департаменту контролю та адміністрування митних платежів Державної митної служби Дмитра Падуна у межах справи про Рівненську митницю.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 18 липня без вказання посади та прізвища, повідомляє «Слово і діло».

Однак, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Падуна.

Як вказується, детективи НАБУ провели обшук у житлі та в автомобілі Падуна. Вдома у митника було вилучено мобільний телефон iPhone 15 Pro і Pro Max; ноутбук MacBook Pro та грошові кошти у сумі 37 283 доларі та 96 140 грн. В автівці детективи знайшли ще 69 650 доларів. На вказане накладено арешт.

Як відомо, НАБУ і САП викрили на хабарництві начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу.

Нагадаємо, ВАКС узяв під варту начальника управління Рівненської митниці Андрія Дзюбу. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: