Антикорупційний суд вдруге оголосив вирок екссудді з Полтави

Читать на русском
Антикорупційний суд повторно розглянув справу колишнього судді райсуду Полтави і оголосив йому обвинувальний вирок.
фото: kolo-ukraine.com

Вищий антикорупційний суд засудив до 6 років колонії колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка за одержання ним неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища обвинуваченого.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кононенка.

«29 липня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок судді Ленінського районного судуПолтави, якого викрили на проханні та одержанні від представника за довіреністю у двох різних цивільних справах неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 3000 грн та 5000 грн за винесення судових рішень на користь позивачів. За вироком суду суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах судової влади та конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

Вирок Вищого антикорупційного суду може буди оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: