Британія вперше успішно конфіскувала активи російського олігарха

Читать на русском
У Британії конфіскували в російського олігарха Петра Авена понад 750 тисяч фунтів стерлінгів.
Getty Image

У Британії конфіскували в російського олігарха Петра Авена понад 750 тисяч фунтів стерлінгів.

Про це пише Bloomberg.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

Керуючий майном російського мільярдера-олігарха Петра Авена погодився на конфіскацію понад 750 000 фунтів стерлінгів, щоб завершити майже дворічне розслідування британської поліції щодо ухилення від санкцій.

Національне агентство з боротьби зі злочинністю звинувачувало Авена в тому, що він був прокремлівським олігархом, який придбав свої багатства в останні дні радянського режиму. Відтак тисячі фунтів стерлінгів готівкою, знайдені в його особняку за межами Лондона, були конфісковані відповідно до законодавства.

«Перша успішна конфіскація NCA коштів у межах розслідування можливого ухилення від санкцій є важливою віхою, яка повинна стимулювати подальші дії щодо забезпечення дотримання санкцій», – відзначив старший радник з адвокатської діяльності в Spotlight on Corruption Джеймс Болтон-Джонс.

Нагадаємо, Євросоюз виділив Україні 1,5 млрд євро доходу з активів росії. Ці гроші підуть на зброю для ЗСУ та відновлення України.

Згодом у Кремлі прокоментували передачу Україні доходів з російських активів в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: