США оснастять F-16 для України сучасним озброєнням – ЗМІ

Читать на русском
США погодилися озброїти винищувачі F-16 для України ракетами власного виробництва та іншою сучасною зброєю.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати погодилися озброїти винищувачі F-16, які будуть передані Україні, ракетами власного виробництва та іншою сучасною зброєю.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

F-16 для України: які країни та скільки винищувачів передадутьНа інфографіці – скільки винищувачів F-16 передадуть Україні Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія, і чи можна їх буде використовувати для ударів по росії.

За даними журналістів, Пентагон забезпечить F-16 ракетами класу «повітря-земля» та комплектами точного наведення для бомб.

Крім того, США нададуть комплекти підвищеної дальності Joint Direct Attack Munition, бомби малого діаметра, що вибухають у вузькому радіусі ураження, а також ракети AIM-9X малої дальності класу «повітря-повітря» для літаків. Кількість озброєння буде «достатньою для задоволення» потреб України.

«Ми впевнені, що зможемо передати все це озброєння принаймні у тих критичних обсягах, які їм необхідні», – сказав неназваний американський чиновник.

Він також розповів виданню, що Вашингтон обмежить використання наданої зброї для завдання ударів по російській території – у відповідь на атаки рф Київ зможе бити тільки по об'єктах у прикордонних областях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні потрібно щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб створити росіянам ефективну конкуренцію в небі. При цьому, за даними ЗМІ, Україна цього року зможе дозволити використати щонайбільше близько десяти F-16.

Раніше повідомлялося, що уряд Нідерландів спрямує 300 мільйонів євро на боєприпаси для винищувачів F-16, які незабаром отримає Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: