У Пентагоні прокоментували підготовку українських пілотів на літаках F-16

Читать на русском
У Пентагоні підтвердили інформацію, що поставки винищувачів F-16 в Україну відбудуться цього літа.
Reuters

Низка українських пілотів вже завершили в США підготовку до польотів на винищувачах F-16 та відбули в Європу, однакстаном на 2 липня процес навчання інших фахівців триває.

Про це речник Пентагону Патрік Райдер повідомив під час брифінгу.

F-16, Mirage 2000-5 та Gripen: що відомо про винищувачі, які можуть передати УкраїніПорівняння американських винищувачів F-16, французьких Mirage 2000-5 та шведських Gripen – на інфографіці.

«Зараз більше десятка пілотів навчаються на F-16 як у Данії, так і в Сполучених Штатах», - зазначив представник оборонного відомства Сполучених Штатів.

Згідно з його словами, з міркувань оперативної безпеки Пентагон не може вдаватися в конкретні цифри щодо кількості українців, які проходять підготовку, а також графіків тренувань. Водночас, навчальний процес залежатиме, зокрема, від льотного досвіду пілотів та рівня володіння англійською мовою. Крім того, зазначається, що існує необхідність підготовки матеріально-технічної бази для розгортання F-16.

«Тому коаліція ВПС, сформована Контактною групою з питань оборони України, продовжує дивитися на це цілісно та брати до уваги її потреби», - зазначив генерал.

Райдер також поінформував, що деякі з українських пілотів закінчили навчання в Сполучених Штатах та вирушили до Європи. Однак про статус навчених фахівців, за його словами, має говорити українська сторона.

Представник Міністерства оборони США додав, що найближчим часом буде більше повідомлень з цього приводу. У цьому контексті він підтвердив інформацію, що поставки F-16 в Україну відбудуться цього літа.

Як відомо, демократи у Палаті представників Конгресу США закликають Пентагон розширити підготовку українських пілотів винищувачів F-16, збільшивши тренування.

Раніше ми повідомляли, що Нідерланди видали ліцензію на експорт в Україну 24-x літаків F-16 та семи авіадвигунів до них. Перший літак буде поставлено незабаром.

Нагадаємо, Данія завершила підготовку перших 50 українських фахівців для обслуговування винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: