Данія завершила підготовку перших українських фахівців для обслуговування F-16

Читать на русском
Данія завершила підготовку перших 50 українських фахівців для обслуговування винищувачів F-16.
Getty Image

Данія завершила підготовку перших 50 українських фахівців для обслуговування винищувачів F-16.

Про це повідомив командувач Королівських Повітряних сил Данії генерал-майор Ян Дам.

F-16, Mirage 2000-5 та Gripen: що відомо про винищувачі, які можуть передати УкраїніПорівняння американських винищувачів F-16, французьких Mirage 2000-5 та шведських Gripen – на інфографіці.

За його словами, більша частина фахівців вже повернулась до України й очікує на прийом перших винищувачів на авіабазах. Наступна група з 50 українців також незабаром розпочне навчання.

«Наразі ми завершили підготовку перших 50, більшість з яких повернулися додому, щоб допомогти у підготовці перших бойових літаків. Одразу після літніх канікул ми візьмемося за наступні 50», – розповів командувач Королівських Повітряних сил Данії.

Дам також наголосив, що наразі також триває підготовка першої групи українських пілотів. Останні ж опановують нічні польоти. Загалом їхня підготовка розрахована на шість - вісім місяців.

Нагадаємо, у ЗСУ заявили, що Україна вже пройшла всі етапи підготовки пілотів та інженерів для винищувачів F-16. Для передачі літаків залишились технічні моменти.

У Повітряних силах розповіли, що частина наданих літаків F-16 базуватиметься не в Україні, щоб убезпечити їх від російських атак. У росії після цього пригрозили ударами по закордонних аеродромах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: