Частина наданих літаків F-16 базуватиметься не в Україні – ЗСУ

Читать на русском
Частину західних літаків F-16, які Україна отримає від союзників, буде розміщено на іноземних авіабазах.
theaviationgeekclub.com

Певна частина винищувачів F-16 зберігатимуться на безпечних авіабазах, не в Україні, щоб вони тут не були мішенями для рф.

Про це повідомив начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов в інтерв'ю Радіо Свобода.

F-16 для України: які країни та скільки винищувачів передадутьНа інфографіці – скільки винищувачів F-16 передадуть Україні Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія, і чи можна їх буде використовувати для ударів по росії.

За словами Голубцова, частину західних літаків F-16, які Україна отримає від союзників, буде розміщено на іноземних авіабазах.

«Є цифра, яка зайде в Україну. Є певна кількість літаків, які будуть зберігатися на безпечних авіабазах, не в Україні, для того, щоб вони тут не були мішенями. І це буде наш резерв в разі потреби для заміни несправних літаків, під час проведення регламентних робіт», – сказав він.

Також він додав, що не всі літаки, які передадуть Україні, зараз і прибудуть до України.

«Деякі з них залишаться у тих центрах, де готують наших пілотів та авіаційний персонал. Це будуть українські літаки, які будуть використовуватись для підготовки наших пілотів», – сказав генерал.

Він зазначив, що розрахунки зроблено так, що у командуванні знають, скільки буде пілотів, скільки інженерів, скільки буде обслуговуючого персоналу аеродромів.

«Ми маємо певну кількість підготовлених аеродромів і ми знаємо кількість літаків, які зайдуть цього року. Ми знаємо, скільки зайде наступного року», – додав Голубцов.

Нагадаємо, у Повітряних силах повідомили, що залишається низка бюрократичних процедур та технічних нюансів, щоб винищувачі F-16 з'явилися в українському небі. Два тижні тому в Україну почали повертатися перші фахівці, які завершили навчання з обслуговування винищувачів F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: