У рф пригрозили ударами по закордонних аеродромах, на яких базуватимуться українські F-16

Читать на русском
Рф вважатиме законними цілями винищувачі F-16 та аеродроми за межами України для їх розміщення, стверджують у Держдумі країни-окупанта.
Фото: ВВС США

Росія вважатиме «законними цілями» винищувачі F-16 та аеродроми за межами України, на яких вони можуть базуватися для проведення бойових вильотів.

Про це заявив голова оборонного комітету Держдуми рф Андрій Картаполов у коментарі РИА Новости.

F-16 для України: які країни та скільки винищувачів передадутьНа інфографіці – скільки винищувачів F-16 передадуть Україні Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія, і чи можна їх буде використовувати для ударів по росії.

«Якщо вони візьмуть участь у бойових вильотах, то, безперечно, стануть законними цілями. Включаючи і аеродроми, на яких вони базуються, з усіма наслідками, що випливають», – стверджує він.

Картаполов також заявив, що країна-агресора «не матиме претензій» до західних країн, якщо F-16 стоятимуть на їхніх аеродромах на зберіганні, а вже в Україні винищувачі будуть оснащувати, проводити техобслуговування та використовувати для атак.

«А от якщо вони злітають із аеродромів якоїсь країни, заходять у повітряний простір України, пускають ракети та повертаються туди, то це законна ціль. Що стосується можливості збивати, ми можемо збивати будь-кого і де завгодно», – сказав він.

Нагадаємо, напередодні начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов повідомив, що частина винищувачів F-16 зберігатимуться на безпечних авіабазах за межами України, щоб вони не стали мішенями для рф.

Раніше у Повітряних силах повідомили, що залишається низка бюрократичних процедур та технічних нюансів, щоб винищувачі F-16 з'явилися на українському небі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: