Одна з країн НАТО дозволила експорт в Україну 24 винищувачів F-16

Читать на русском
Міністр зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів видала ліцензію на експорт в Україну 24-x літаків F-16 та семи авіадвигунів до них.
Korrespondent.net

Нідерланди видали ліцензію на експорт в Україну 24-x літаків F-16 та семи авіадвигунів до них. Перший літак буде поставлено незабаром.

Про це міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила в листі Палату представників.

F-16, Mirage 2000-5 та Gripen: що відомо про винищувачі, які можуть передати УкраїніПорівняння американських винищувачів F-16, французьких Mirage 2000-5 та шведських Gripen – на інфографіці.

Оллонгрен, відповідно до домовленості, повідомляє депутатам, що міністр зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва провела перевірку експортного контролю і 19 червня видала ліцензії на експорт літаків.

«На додаток до попередньої інформації щодо поставок товарів військового призначення в Україну від 13 червня, я також від імені міністра закордонних справ та міністра зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва повідомляю, що незабаром відбудеться поставка першого літака», - йдеться у листі.

Жодних додаткових подробиць оприлюднено не буде, зазначила Оллонгрен.

F-16 будуть доставлені «незабаром», але точна дата не називається. Палата представників буде проінформована про це конфіденційно.

Як відомо, демократи у Палаті представників Конгресу США закликають Пентагон розширити підготовку українських пілотів винищувачів F-16, збільшивши тренування.

Нагадаємо, Данія завершила підготовку перших 50 українських фахівців для обслуговування винищувачів F-16.

Раніше у ЗСУ заявили, що Україна вже пройшла всі етапи підготовки пілотів та інженерів для винищувачів F-16. Для передачі літаків залишились технічні моменти.

У Повітряних силах розповіли, що частина наданих літаків F-16 базуватиметься не в Україні, щоб убезпечити їх від російських атак. У росії після цього пригрозили ударами по закордонних аеродромах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: