У Нідерландах уточнили, коли передадуть Україні перші винищувачі F-16

Читать на русском
Нідерланди змінили терміни постачання Україні перших винищувачів F-16. Очікується, що літаки почнуть надходити вже цього літа.
Фото: Getty Images

Уряд Нідерландів змінив терміни постачання Україні перших винищувачів F-16. Очікується, що літаки почнуть надходити вже цього літа.

Таку інформацію озвучила міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен в інтерв'ю Європейській правді.

F-16 для України: які країни та скільки винищувачів передадутьНа інфографіці – скільки винищувачів F-16 передадуть Україні Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія, і чи можна їх буде використовувати для ударів по росії.

«Я очікую, що вже з літа перші F-16 будуть доставлені в Україну, і з того часу передача цих бойових літаків буде поставлена ​​«на потік». Літаків буде дедалі більше», – прогнозує Оллонгрен.

Вона додала, що не може назвати точну дату передачі перших винищувачів. Відомо, що спочатку Україна отримає партію літаків від Данії.

Оллонгрен також оцінила процес підготовки інфраструктури України до прийому F-16. За її словами, у цьому питанні «ми також рухаємося за планом».

«Україна йде правильною дорогою, і це дуже важливо, бо, як ви сказали, потрібні не лише пілоти. Йдеться і про технічний персонал, і про літаки, і обладнання, яке їм потрібне, а також про інфраструктуру у вашій країні», – додала міністр.

Нагадаємо, на початку травня Оллонгрен заявляла, що влада Нідерландів має намір розпочати передачу F-16 для України восени.

Раніше у Повітряних силах повідомили, що частина наданих літаків F-16 базуватиметься не в Україні, щоб убезпечити їх від російських атак. У росії після цього пригрозили ударами по закордонних аеродромах.

У ЗСУ заявили, що Україна вже пройшла всі етапи підготовки пілотів та інженерів для винищувачів F-16. Для передачі літаків залишились технічні моменти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: