На фронті відбулося майже 90 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Під постійним бомбардуванням авіації країни-агресора перебуває Харківська область. Від початку доби загарбники завдали по ній ударів сімома керованими авіабомбами.
Генштаб ЗСУ

На фронті від початку доби середи, 31 липня, відбулися вже 88 бойових зіткнень. Найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку, активніше діяти загарбники почали також на Торецькому напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Під постійним бомбардуванням авіації країни-агресора перебуває Харківська область. Від початку доби загарбники завдали по ній ударів сімома керованими авіабомбами. Цілили в райони Слобожанського, Липців, Вільчої, Горяного й Великого Бурлука.

«Ворог отримав по зубах»: у ЗСУ розповіли про бої у Запорізькій областіРосійські окупаційні війська припинили штурмові дії на Гуляйпільському напрямі у Запорізькій області.

На Харківському напрямку російська армія здійснила сім атак поблизу Тихого та Вовчанська. Два боєзіткнення досі тривають.

На Куп’янському напрямку війська рф тричі штурмували позиції Сил оборони в бік Степової Новоселівки, Колесниківки й Берестового.

На Лиманському напрямку сім разів загарбники атакували біля Макіївки, Новосергіївки та Невського. Шість ворожих атак українські оборонці відбили, одна ще триває.

Трьома керованими авіабомбами росіяни вдарили по Лиману, дев’ятьма некеровними авіаракетами – по району Макіївки.

На Сіверському напрямку протягом дня армія країни-агресора двічі атакувала поблизу Верхньокам’янського й Івано-Дар’ївки. Бій досі триває.

На Краматорському напрямку російські війська здійснили шість штурмових дій неподалік від Часового Яру, Іванівського та Андріївки. Половину ворожих атак Сили оборони відбили, решта боєзіткнень ще не завершилися.

На Торецькому напрямку росіяни збільшили кількість атак до 16 – наступали біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. 13 боїв уже завершені, решта тривають.

На Покровському напрямку війська рф здійснили штурмові дії в районах Воздвиженки, Желанного, Сергіївки, Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Іванівки, Лисичного, Тимофіївки, Карлівки та Калинового. Українські захисники стримують натиск ворога. Станом на цей час 19 атак уже відбили. 17 боєзіткнень ще тривають.

На Курахівському напрямку війська рф п’ять разів атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Желанного й Парасковіївки. Три бої завершені, решта два тривають.

На Времівському напрямку росіяни штурмували оборонні рубежі поблизу Великої Новосілки. У чотирьох боєзіткненнях зазнали поразки.

На Придніпровському напрямку російська армія двічі намагалася атакувати позиції Сил оборони на лівому березі Дніпра, але безуспішно.

Нагадаємо, що втрати російської армії за останню добу становили 1060 осіб, з початку повномасштабного вторгнення в Україну – 578 тисяч 120 осіб.

Також стало відомо, що Україна після посилення мобілізації призиває до 30 тисяч людей на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: