Болгарія продовжила програму підтримки українських біженців

Читать на русском
Схема підтримки українських біженців  діятиме до кінця 2024 року. Зазначають, що з початку повномасштабної війни до Болгарії виїхало понад 2 млн українців.
Фото: glavcom.ua

На засіданні 31 липня тимчасовий уряд Болгарії продовжив до кінця поточного року схему державної підтримки для розміщення українських біженців.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

Зазначають, що схему допомоги, яка передбачає державні виплати на проживання, вперше запровадив у 2022 році болгарський уряд на чолі з Кирилом Петковим у відповідь на напад росії на Україну, який викликав потік мільйонів біженців.

Поточна схема допомоги, послаблена тимчасовими урядами, призначеними президентом Болгарії Руменом Радевим, мала закінчитися 31 липня 2024 року. Тепер її продовжено до 31 грудня 2024 року «відповідно до чинних умов».

Наразі відомо, що з моменту вторгнення росії в Україну в 2022 році до Болгарії виїхало загалом 2 454 748 українців.

Загалом Болгарія зареєструвала 181 868 за схемою тимчасового захисту ЄС. Нині у Болгарії залишаються 55 302 особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Болгарія може передати Україні надлишкові запаси снарядів та інше військове обладнання. Це відбудеться, якщо відповідні поставки компенсують країни-союзники.

А нещодавно влада Німеччини у співпраці з Данією передала Збройним силам України ще одну партію танків Leopard 1A5. Відомо, що Україна отримала ще вісім танків. Загальна кількість переданих бронемашин цього типу становить 58 одиниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: