У росії вирішили продовжити заборону на експорт бензину

Читать на русском
Російська влада ще на два місяці продовжила заборону на експорт бензину, запроваджену в березні на тлі атак на НПЗ.
Фото: росЗМІ

Російський уряд вирішив продовжити заборону на експорт бензину на вересень та жовтень. При цьому обмежувати продаж дизельного пального за кордон не планують.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

У росії через атаки дронів на нафтопереробні заводи «закінчується бензин» – PoliticoХвиля ударів українських дронів по російських НПЗ змусила Кремль захищати власну територію, водночас ведучи війну. Атаки також призвели до того, що держава залишилася без бензину, а ціни на пальне різко зросли.

Незважаючи на відсутність заборони на експорт дизеля, уряд рф «працюватиме над обмеженням експорту невиробниками цього виду палива».

У Міністерстві енергетики країни також заявили, що ситуація з автобензином А-95 на внутрішньому ринку стабілізувалася, сплеск ціни був тимчасовим.

Нагадаємо, російська влада ввела заборону на експорт бензину на тлі регулярних атак дронів на нафтопереробні заводи. Заборона була запроваджена з 1 березня до 31 серпня 2024 року.

Навесні на фоні атак безпілотників на НПЗ виробництво бензину в росії скоротилося на 14,3%, а дизельного палива – на 7%.

У червні президент Володимир Зеленський заявив, що українські дрони вразили понад 30 нафтопереробних заводів, терміналів та нафтобаз у росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: