Наступ на Харків провалився: Зеленський назвав нову ціль росіян

Читать на русском
Головним пріоритетом для росіян є захоплення Покровська, повідомив Зеленський. Саме на цьому напрямку зосереджено найбільшу кількість особового складу та зброї.
Global Images Ukraine via Getty Images

Після того, як наступ російської армії на Харків провалився, її головним пріоритетом стало захоплення Покровська в Донецькій області.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю французьким ЗМІ.

Які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської арміїНа інфографіці – втрати росіян у найкривавіших битвах повномасштабної війни. На півночі Харківської області окупанти могли втратити 20 тисяч людей.

«Весь схід складний. Головна ціль на сьогодні, після того, як їм не вдалося взяти Харків – і ми розуміємо, що це вже не вдасться – головна ціль змінена. Їхній напрямок головний, це не загалом схід, хоча Слов'янськ не виняток, але Покровськ – я б сказав на сьогодні, це для них пріоритет», – заявив Зеленський.

При цьому російські війська також ціляться на Костянтинівку, Торецьк, Слов'янськ, але «все це плани», додав він.

«Найбільша кількість особового складу, найбільша кількість зброї та КАБів – все, що вони мають, вони зосереджують сьогодні на Покровському напрямку», – констатував президент.

Інтервʼю Володимира Зеленського представникам французьких ЗМІ 01.08.2024Зе!Президент

Нагадаємо, Зеленський ще наприкінці липня сказав, що наступ окупантів на Харківському напрямку провалився і озвучив їхні втрати там.

Днями у мережі почали розповсюджувати повідомлення, що росіяни увійшли до Торецька Донецької області. Однак цю інформацію спростували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: