Росіяни поширюють фейк про мітинг на підтримку Палестини у Києві

Читать на русском
Російська пропаганда поширює фейк про мітинг на підтримку Палестини, який днями нібито відбувся у Києві. У ЦПД відреагували на інформацію.
Фото: ЦПД

Російські пропагандистські ресурси поширили інформацію, що нібито на Софійській площі в центрі Києва відбувся мітинг на підтримку Палестини.

Про це у Facebook повідомляє Центр протидії дезінформації.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

«Новина про акцію протесту була проілюстрована відповідним відеозаписом. Приводом для мітингу, за інформацією пропагандистів, начебто стало вбивство в Ірані очільника політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії. Водночас деякі ресурси наголошували, що в Україні заборонені будь-які масові акції під час дії воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

Центр верифікував цю інформацію та з’ясував, що вона не відповідає дійсності. Відеозапис, який мав підтвердити новину, зроблений ще 2021 року на пропалестинській акції, серед кураторів якої були і проросійські організації.

«Мета таких вкидів росіян – дискредитація України та провокування в нашій державі міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації», – закликали у дописі.

Нагадаємо, нещодавно у мережі почали ширити повідомлення, що окупанти зайшли у Торецьк на Донеччині. Проте в ЦПД спростували цю інформацію.

Також представник російського МЗС Марія Захарова заявляла, що Україна нібито хоче влаштувати підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища. За даними ЦПД, цими заявами противник намагається викликати паніку серед українців у рамках інформаційної операції «Мир».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: