Близько 200 тисяч чоловіків вступають до вишів, щоб уникнути мобілізації – Лісовий

Читать на русском
Глава МОН заявив, що близько 200 тисяч чоловіків мобілізаційного віку вступають у виші для фіктивного навчання.
facebook.com/oksenlisovyi

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що близько 200 тисяч чоловіків мобілізаційного віку вступають до вишів для фіктивного навчання.

Його цитує УНН.

Лазівка для військовозобов'язаних: як можливість відстрочки збільшує попит на аспірантуруВідстрочка від мобілізації, на яку мають право аспіранти, викликала підвищений попит на отримання наукового ступеня серед чоловіків. Особливо помітний приріст серед контрактників. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, у низці навчальних закладів різних форм власності, рівнів та регіонів були проведені вибіркові перевірки, які дозволили виявити наступну гіпотезу: «Кількість чоловіків віком від 25 років та кількість цієї ж категорії у довоєнному періоді, це зростання дозволяє нам висунути гіпотезу, що близько 200 тис. чоловіків вступає на вищу освіту на різні рівні – бакалаврат, магістратура, аспірантура, навіть професійна підготовка – саме з цієї мотивації (уникнути мобілізації – ред.)».

Лісовий зазначив, що справа не лише у мобілізації: фіктивне навчання призводить до деградації системи вищої освіти.

Нагадаємо, раніше МОН ухвалило рішення змінити правила вступу на аспірантуру. За словами Лісового, це має допомогти у боротьбі з ухилянтами від мобілізації.

В Україні запущено реформу вищої освіти: які нововведення чекають на студентів – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: