Олещук розповів, скільки цілей ворога знищили Повітряні Сили за 2,5 роки війни

Читать на русском
За 2,5 роки війни Повітряні Сили ЗСУ здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів  та знищили понад 8000 повітряних цілей ворога.
armyinform.com.ua

За 2,5 роки війни Повітряні Сили ЗСУ здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів та знищили понад 8000 повітряних цілей ворога.

У День Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук про це повідомив у своєму Telegram.

Ворог цілодобово атакує Україну бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари.

За два з половиною роки війни українські пілоти знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. При цьому вони здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Командувач зауважив, що за особисту мужність і самовідданість 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25 – посмертно.

Нагадаємо, Сили оборони у ніч на неділю, 4 серпня, під час російської атаки дронами і ракетами збили 5 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» у межах чотирьох областей.

Раніше ЗМІ повідомляли, що упродовж липня українські військові запустили більше ударних дронів, ніж окупаційна армія росії. Відтак, за їхніми підрахунками, минулого місяця Україна використала проти росії приблизно 520 безпілотників великої дальності, тоді як ворог атакував українську територію 426 дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: