Росіяни знову вдарили по Україні північнокорейською ракетою – ЗМІ

Читать на русском
Російська армія після тривалої паузи відновила використання ракет із Північної Кореї для ударів по території України.
Фото: csis.org

Російська армія після тривалої паузи відновила використання ракет із Північної Кореї для ударів по території України.

Про це повідомляє Defense Express.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

За даними журналістів, ворог застосував північнокорейську балістичну ракету KN-23 під час атаки 31 липня.

Вона летіла у напрямку Білої Церкви, але своєї цілі не досягла та впала на Київщині. Ймовірно, це сталося після вибуху у повітрі.

На місці падіння ракети було виявлено уламки з маркуванням, яке вказує саме на KN-23.

«Слід звернути увагу на те, що останній до цього моменту зафіксований випадок застосування росіянами балістичних ракет KN-23 північнокорейського виробництва для ударів по Україні було зафіксовано 27 лютого 2024 року», – зазначено у публікації.

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що майже половина північнокорейських ракет, які запускала росія у перші місяці 2024 року, не долетіли до цілі, оскільки вибухнули у повітрі.

Також стало відомо, що Північна Корея могла протягом півроку передати росії близько 1,6 млн. артилерійських боєприпасів для війни в Україні. З серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до Росії прибуло понад 74 тисячі тонн вибухівки.

А нещодавно росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги у разі агресії проти одного з учасників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: