«Стануть гарматним м'ясом»: у США прокоментували можливе відправлення військових КНДР на війну проти України

Читать на русском
США слідкуватимуть за можливим відправленням північнокорейських військових до України для участі у війні на боці росії.
Фото: cfr.org

США стежитимуть за можливим відправленням північнокорейських військових для допомоги росії на війні проти України. Але військові КНДР стали б в Україні гарматним м'ясом.

Про це на брифінгу сказав речник Пентагону Пет Райдер.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

«За цим (можливою відправкою північнокорейських військових до України – ред.) безперечно варто стежити. Я думаю, що, якби я був північнокорейським військовим керівником, я засумнівався б у своєму рішенні відправити свої війська як гарматне м'ясо в незаконній війні проти України. І ми бачили, яких втрат зазнали російські війська. Так, знову ж таки, за цим ми стежитимемо», – сказав він.

Нагадаємо, 19 червня під час візиту володимира путіна до Пхеньяну росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги у разі агресії проти одного з учасників.

На думку експертів, нова угода, ймовірно, не гарантує автоматичного зобов'язання щодо розгортання військ для захисту один одного. Але воно дозволяє Москві та Пхеньяну виправдати угоди зі зброєю.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як Північна Корея підтримує російську агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: