ЗМІ повідомили, скільки снарядів КНДР могла передати росії за півроку

Читать на русском
Москва, чиї запаси боєприпасів вичерпується, покладається на своїх небагатьох союзників, тоді як ізольований Пхеньян шукає способи заробити гроші.
Фото: BBC

Північна Корея могла протягом півроку передати росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів для війни в Україні.

Про це йдеться у матеріалі The Washington Post.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

Видання проаналізувало дані, отримані некомерційною організацією з питань глобальної безпеки C4ADS. Там свідчиться, що з серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до росії прибуло понад 74 тисяч метричних тонн вибухівки. Вантажі були розподілені з двох портів на Далекому Сході рф до 16 об'єктів переважно вздовж західних кордонів країни поблизу України.

Як зазначається, ця вага дорівнює близько 1,6 млн артилерійських снарядів того типу, який росія використовувала у війні проти України.

Згідно з інформацією C4ADS, на об'єктах, куди прибули вантажі, було зазначено, що це боєприпаси, хоча в документації вони називаються вибуховими речовинами.

Повідомляється, що Москва, чиї запаси боєприпасів вичерпується, покладається на своїх небагатьох союзників, тоді як ізольований Пхеньян шукає способи заробити гроші. Договір між російським та північнокорейським диктаторами дає формальні підстави для постачань боєприпасів із КНДР в росію.

Видання додає, що Кім Чен Ин забезпечує найсильнішу підтримку російському диктатору путіну серед всіх світових лідерів.

Як відомо, нова угода про всеосяжне стратегічне партнерство між росією та Північною Кореєю, ймовірно, не гарантує автоматичного зобов'язання щодо розгортання військ для захисту один одного. Але вона дозволяє Москві та Пхеньяну виправдати угоди зі зброєю.

Нагадаємо, Північна Корея вже постачає росії артилерійські снаряди та балістичні ракети для використання у війні проти України. Як заявив начальник ГУР на початку року, КНДР є найбільшим постачальником зброї для російської армії.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як Північна Корея підтримує російську агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: