У Європарламенті вимагають призупинити участь Угорщини у Шенгенській зоні

Читать на русском
У Європарламенті збирають підписи під вимогою призупинити участь в Угорщині у Шенгенській зоні через пом'якшення візових обмежень для росіян та білорусів.
socialistsanddemocrats.eu

У Європейському парламенті вимагають від Єврокомісії призупинити участь в Угорщині у Шенгенській зоні через пом'якшення візових обмежень для громадян росії та Білорусі.

Лист підписали вже 70 європейських депутатів, повідомляє Politico.

Позиція Угорщини дратує всіх інших членів Євросоюзу – глава МЗС ПольщіУгорщина стає дедалі ізольованішою в Європейському Союзі, а позиція нинішнього уряду країни дратує інші країни-члени блоку.

«Ми закликаємо Європейську комісію вжити термінових заходів щодо розслідування рішення Угорщини, оскільки воно може бути лазівкою і потенційно поставити під загрозу загальне функціонування Шенгенської зони та її роль як безпечного простору для громадян», — йдеться у листі, ініційованому чеським депутатом Дануше Нерудовою та депутатом Пятрасом Ауштрявічюсом.

Депутати заявили, що, якщо уряд Угорщини відмовиться змінити свою політику, у Євросоюзі мають «поставити під сумнів угорську присутність у Шенгенській зоні, запровадивши нові заходи щодо захисту європейських громадян, включаючи новий контроль на угорських кордонах».

У листі також йдеться про можливість для інших держав ЄС не визнавати угорські візи та запровадити контроль на кордоні країни.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що Угорщина без публічних оголошень спростила умови в'їзду для громадян росії та Білорусі.

У ЄС вважають, що рішення Угорщини відчинить двері для шпигунів. Німеччина вже хоче посилити контроль на всіх кордонах ЄС із Угорщиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: