Позиція Угорщини дратує всіх інших членів Євросоюзу – глава МЗС Польщі

Читать на русском
Угорщина стає дедалі ізольованішою в Європейському Союзі, а позиція нинішнього уряду країни дратує інші країни-члени блоку.
Фото: AFP

Угорщина стає дедалі ізольованішою в Європейському Союзі, а позиція нинішнього уряду країни дратує інші країни-члени блоку.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю Visegrad Insight.

Угорщина погрожує блокувати кошти ЄС на зброю для України до відновлення транзиту нафти «Лукойлу»Угорщина обіцяє блокувати 6,5 млрд євро з Європейського фонду миру, доки Україна не вирішить питання з транзитом російської нафти.

«Угорці виглядають ізольованими, коли саме вони просять солідарності з Європою щодо постачання нафти. Вони не отримують цієї солідарності, тому що важко отримати друзів, якщо хтось випромінює егоїзм», – сказав політик.

Він додав, що Угорщина не отримала підтримки на останньому засіданні Ради ЄС із закордонних справ. Учасники, серед іншого, обговорювали, де має відбутися наступне засідання – у Будапешті чи Брюсселі.

«Я запропонував в якості компромісу провести його в Україні – або у Львові, або навіть у Мукачеві, що спочатку з ентузіазмом зустрів угорський міністр закордонних справ. І нагадаю, що прецедент уже було створено два роки тому, коли це засідання Ради відбулося у Києві», – заявив Сікорський.

Однак угорська сторона «отримала інші вказівки зі своєї столиці» і заблокувала цю пропозицію.

«Тому я не бачу, як ця угорська симетрія – розташування між Москвою та Брюсселем – збільшує важелі впливу Угорщини. Водночас, вона дратує всіх інших», – резюмував глава МЗС Польщі.

Нагадаємо, нещодавно Європарламент схвалив резолюцію на підтримку України, в якій зокрема засудив візит Орбана до Москви.

Водночас керівництво Європейського Союзу не зможе позбавити Угорщину головування у блоці, незважаючи на те, що довіра до прем'єра країни Віктора Орбана «упала до нуля» після його візиту до Москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: