Кулеба застеріг Угорщину від підтримки «мирних ініціатив», які грунтуються на наративах рф

Читать на русском
Глава МЗС Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Сторони говорили, зокрема, про справедливий мир.
Фото: x.com/DmytroKuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із своїм угорським колегою Петером Сійярто. Сторони говорили, зокрема, про справедливий мир.

Про це Кулеба повідомив на своїй сторінці у соцмережі X.

Орбан розповів, які питання обговорив з путіним під час візиту до МосквиПрем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що приїхав до Москви, щоб обговорити з володимиром путіним три питання, пов'язані з війною росії проти України.

Під час бесіди він наголосив, що справжні мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на наративах росії.

«Нещодавній напад росії на дитячу лікарню «Охматдит» ще раз продемонстрував, що поступки путіну не дають результатів, оскільки він продовжує прагнути війни, і ми повинні спільно змусити його прийняти справедливий і міцний мир», – наголосив міністр.

Кулеба додав, що сторони також обговорили подальші спільні кроки з розвитку двосторонніх відносин.

Нагадаємо, минулого тижня угорський прем'єр Віктор Орбан уперше за час повномасштабної війни (і взагалі вперше за 12 років) приїхав до України. У ході візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання щодо припинення вогню. Той відповів, що Україна не може просто піти на припинення вогню, оскільки не довіряє путіну.

Згодом Орбан вирушив до Москви. Міністерство закордонних справ України виступило з офіційною заявою із цього приводу, заявивши, що візит не погоджувався з українською стороною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: