Ні осуду, ні співчуття: Орбан прокоментував вчорашню атаку рф

Читать на русском
Прем'єр Угорщини Орбан прокоментував масований обстріл України. Він не засудив дії росії, натомість знову згадав про свою миротворчу місію.
Bloomberg via Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що світові держави мають «відмовитися від воєнної політики» і натомість створити умови, які призведуть до припинення вогню та переговорів між росією та Україною.

Так він прокоментував масовану ракетну атаку росії на Україну 8 липня.

Орбан розповів, які питання обговорив з путіним під час візиту до МосквиПрем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що приїхав до Москви, щоб обговорити з володимиром путіним три питання, пов'язані з війною росії проти України.

При цьому угорський політик не засудив дії росії, лише наголосивши на жорстокості війни, і не висловив співчуття постраждалим.

«Учорашній трагічний та мерзенний напад на Київ доводить, що наші побоювання виправдалися: як і можна було передбачити, жорстокість російсько-української війни вийшла на новий рівень. Саме тому 9 днів тому ми розпочали миротворчу місію. Інтенсивність війни, що росте, — це заклик до світових держав відмовитися від своєї воєнної політики і натомість створити мирну політику, яка приведе росію та Україну до припинення вогню та мирних переговорів. Це єдиний спосіб запобігти подальшому кровопролиттю», – написав Орбан у соцмережі X.

Як союзники України відреагували на ракетний обстріл, можна дізнатися із добірки «Слово і діло».

Нагадаємо, завтра, 10 липня, посли країни Євросоюзу збираються для обговорення дій угорського уряду після початку головування країни у Раді ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: