Орбан запропонував Зеленському розглянути питання припинення вогню та розпочати переговори

Читать на русском
Віктор Орбан на пресконференції у Києві заявив, що запропонував Зеленському подумати про припинення вогню перед переговорами.
Фото: 24.hu

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Києва запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання «припинення вогню».

Орбан сказав про це на спільному брифінгу.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Війна, в якій ви зараз живете, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи. Ми дуже високо цінуємо всі ініціативи пана президента Зеленського заради досягнення миру. Я розповів панові президенту, що ці ініціативи вимагають багато часу. Саме через правила міжнародної дипломатії вони ускладнені. І я попросив пана президента подумати про те, чи не можна трохи інакше піти: зробити перерву, перервати вогонь і потім почати… продовжити переговори», – заявив Орбан.

На його думку, припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу переговорів. Прем'єр Угорщини подякував Зеленському за «відверту думку» з цього питання.

Нагадаємо, минулого року Віктор Орбан заявив, що не вважає Україну суверенною країною, а володимира путіна воєнним злочинцем. Він також неодноразово висловлював сумніви щодо того, що Україна може виграти війну.

У серпні прем'єр запропонував, щоб Захід та росія уклали угоду з безпеки України, але без членства в НАТО та повернення Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: