Ганебний пакт: Орбана обурила угода про нове керівництво ЄС

Читать на русском
Глава уряду Угорщини Віктор Орбан опублікував статтю, у якій обурився щодо домовленості Європейської народної партії, соціал-демократів та лібералів про розподіл топпосад у ЄС.
moldova1.md

Глава уряду Угорщини Віктор Орбан опублікував статтю, у якій обурився щодо домовленості Європейської народної партії, соціал-демократів та лібералів про розподіл топпосад у ЄС.

Стаття під назвою «Зрада і редизайн» вийшла в угорському виданні Magyar Nemzet.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

У матеріалі глава уряду Угорщини заявляє, що нове керівництво наражає Європу на серйозну небезпеку.

Зокрема, Орбан зазначив, що Європейська народна партія виграла вибори до Європарламенту, проводячи кампанію за зміни, але тепер, порушуючи своє слово, вони об’єдналися з соціалістами та лібералами, які наражають Європу на серйозну небезпеку.

«ЄНП і ліві партії просто проігнорували волю європейського народу і уклали ганебний пакт, який дозволив їм розділити владу. Це відверте зловживання мандатом, наданим їм виборцями. Дійсно, провоєнну коаліцію було відновлено з єдиною метою – утримати при владі ту саму брюссельську еліту, яка занурила Європу в кризу, принаймні ще на п’ять років», – написав він.

При цьому Орбан додав, що від європейських правих, залежить виконання волі європейських виборців, тому він пообіцяв продовжити розвивати співпрацю між європейськими правими партіями.

Нагадаємо, у четвер, 27 червня, лідери країн Європейського Союзу на саміті у Брюсселі проголосували за нових керівників головних інститутів блоку.

18 червня повідомлялось, що лідери Європейського Союзу відклали узгодження кандидатів на найвищі керівні посади у блоці. Тоді після кількох годин неофіційних переговорів угода так і не відбулася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: