Прем'єр Угорщини вперше з початку повномасштабної війни прибув до України

Читать на русском
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан уперше з початку повномасштабної війни приїхав до України. У Києві він зустрінеться із Володимиром Зеленським.
hungarytoday.hu

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сьогодні, 2 липня, приїхав до Києва. Це його перший візит до України від початку повномасштабного вторгнення росії.

Інформацію про візит угорським ЗМІ підтвердив прессекретар Орбана Берталан Хавасі.

За його словами, сьогодні Орбан проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським: обговорюватимуться «можливість встановлення миру», а також поточні питання угорсько-українських двосторонніх відносин.

Нагадаємо, Офіс президента ще на початку 2023 року запрошував Орбана до України. Натомість 29 січня 2024-го до Ужгорода приїхав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. До цього Угорщина передавала Україні «сет побажань» з питань, пов'язаних із нацменшинами. І, як заявив Сіярто, зустріч Зеленського та Орбана можлива лише за умови виконання вимог.

Раніше Угорщина погодилася не блокувати рішення НАТО щодо допомоги Україні. Однак Будапешт не братиме участі у наданні підтримки. При цьому Орбан звинуватив західних лідерів у прагненні перемогти росію «заради грошей».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: