Зеленський може зустрітися з Орбаном наступного тижня

Читать на русском
Зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана може відбутися уже наступного тижня.
Фото: consilium.europa.eu

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан уже наступного тижня може зустрітись із Володимиром Зеленським у Києві.

Про це пише «Європейська правда».

На саміті ЄС, що відбувся 27-28 червня в Брюсселі, угорський прем'єр міністр подав сигнал про зміну ставлення до України. Зокрема, політичний директор Орбана оголосив про планування нової зустрічі свого керівника з Володимиром Зеленським.

Як офіційну причину він вказав майбутнє головування Угорщини у Раді ЄС, яке почнеться 1 липня. Проте раніше угорські посадовці відкидали можливість проведення подібної зустрічі.

«Я неодноразово заявляв, що Орбану слід відвідати Україну і нарешті поспілкуватися із Зеленським. Я сподіваюся, що це відбудеться», – розповів один із членів Євроради в неофіційній розмові.

Також стали відомі 11 вимог щодо прав меншин, які уряд Орбана висунув Україні. Вважається, що Орбан піддається тиску з боку партнерів, які переконують його завершити публічний конфлікт з Україною. Серед них французький президент Емманюель Макрон та прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні.

Мелоні – одна з очільниць групи «Європейських консерваторів та реформістів», до якої прагне приєднатися Орбан зі своєю партією «Фідес», щоб мати більше впливу на прийняття рішень у Європарламенті. Італійська прем'єрка поставила перед угорським колегою вимогу продемонструвати, що його конфлікт з Києвом завершено.

Нагадаємо, 24 червня кортеж Віктора Орбана, який супроводжував його під час візиту до Німеччини, потрапив в аварію. В результаті ДТП загинув 61-річний німецький поліцейський.

Також нещодавно Орбан заявляв, що НАТО планує «військову місію» в Україні, але Угорщина не братиме у ній участі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: