Орбан розповів, які питання обговорив з путіним під час візиту до Москви

Читать на русском
Прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що приїхав до Москви, щоб обговорити з володимиром путіним три питання, пов'язані з війною росії проти України.
Фото: bloomberg.com

Прем'єр-міністр Віктор Орбан приїхав до Москви, щоб обговорити з володимиром путіним три питання, пов'язані з війною росії проти України.

Про це він заявив кремлівським ЗМІ після зустрічі із диктатором.

Візит не погоджувався з Україною: в МЗС прокоментували поїздку Орбана до МосквиМіністерство закордонних справ України виступило з офіційною заявою щодо візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви.

За словами Орбана, його цікавила думка путіна щодо мирних ініціатив, які є на даний момент.

Сторони також говорили про те, якою послідовністю можна було б провести мирні переговори. Третє питання стосувалося того, як путін бачить Європу після війни.

На пресконференції Орбан також заявив, що головним завданням Угорщини в рамках її головування в ЄС «буде боротьба за мир».

Нагадаємо, нещодавно в Євросоюзі заявили, що Віктор Орбан не отримував мандат від блоку на візит до Москви і він представлятиме там виключно Угорщину.

Зазначимо, що днями угорський прем'єр уперше за час повномасштабної війни (і взагалі вперше за 12 років) приїхав до України. Під час візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання про припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: