У ЄС відреагували на візит Орбана до росії

Читать на русском
5 липня має відбутися зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з російським диктатором путіним. У Євросоюзі відреагували на цю звістку.
Фото: Reuters

На 5 липня попередньо запланований візит премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до росії. На цю новину відреагував президент Європейської ради Шарль Мішель.

Про це дипломат написав на своїй сторінці у соцмережі Х.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За словами Мішеля, країна, яка головує в Євросоюзі, а нині це саме Угорщина, не має повноважень взаємодіяти з росією від імені ЄС.

«Країна, що головує в ЄС, не має повноважень взаємодіяти з росією від імені ЄС. Позиція Європейської ради однозначна: росія – агресор, Україна – жертва. Жодні дискусії про Україну не можуть відбуватися без України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 липня приїхав до Києва. Це був його перший візит до України від початку повномасштабного вторгнення росії.

Трохи пізніше стало відомо, що Орбан має намір відвідати москву для переговорів із президентом рф володимиром путіним. За даними журналістів, візит угорського політика заплановано на п'ятницю, 5 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: