Орбан заявив про намір відкрити в Угорщині першу українську школу

Читать на русском
Угорщина планує відкрити на території країни першу україномовну школу. Про це стало відомо за підсумками переговорів Зеленського та Орбана.
Фото: miniszterelnok.hu

Уряд Угорщини планує відкрити на території країни першу україномовну школу.

Про це стало відомо під час спільної пресконференції президента України Володимира Зеленського та угорського прем'єра Віктора Орбана у Києві.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Зеленський зазначив, що це питання активно обговорювалося під час сьогоднішніх перемовин.

«Ми обговорили відкриття української школи в Угорщині – першої такої школи. Пан прем'єр-міністр запевнив мене у підтримці цього проєкту», – сказав він.

Орбан заявив, що повністю усвідомлює необхідність такої школи, оскільки після повномасштабного вторгнення рф до країни приїхала велика кількість українських біженців з дітьми.

«Ми не просто розуміємо цю потребу. Фінансування цієї школи Угорщина візьме на себе. Надалі буде відкрито стільки українських шкіл, скільки буде потрібно. Для нас важливо, щоб українці відчували себе в Угорщині як удома», – зазначив прем'єр Угорщини.

Він додав, що зараз українські діти навчаються в різних школах по всій території країни, і ця система «працює непогано». При цьому Угорщина розуміє значення створення окремої школи з навчанням українською мовою.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна погодилася виконати всі вимоги Угорщини щодо прав національних меншин у рамках старту переговорів щодо вступу до ЄС.

За підсумками переговорів Зеленського та Орбана у Києві також стало відомо, що Україна та Угорщина можуть підписати новий договір про двосторонні відносини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: