Такі переговори не сприятимуть миру: у Байдена розкритикували Орбана за візит до Москви

Читать на русском
В адміністрації президента США Джо Байдена розкритикували візит угорського прем'єра Віктора Орбана до російського диктатора володимира путіна.
wikipedia

В адміністрації президента США Джо Байдена розкритикували візит угорського прем'єра Віктора Орбана до російського диктатора володимира путіна.

Про це пише The Hill.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Високопосадовець адміністрації США заявив, що поїздка Орбана до Москви не зробить нічого, щоб покласти край війні в Україні.

«Ми стурбовані тим, що прем'єр-міністр Орбан вирішив здійснити цю поїздку до Москви, яка не сприятиме ні справі миру, ні зміцненню суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України», – розповів чиновник.

При цьому він додав, що росія може покласти край війні, припинивши агресію проти України.

Зазначимо, що днями угорський прем'єр уперше за час повномасштабної війни (і взагалі вперше за 12 років) приїхав до України. Під час візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання про припинення вогню.

Згодом Орбан відправився до Москви. Міністерство закордонних справ України виступило з офіційною заявою щодо цього, заявивши, що візит не погоджувався з українською стороною.

За словами ж самого Орбана, його цікавила думка путіна щодо мирних ініціатив, які є на цей час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: