Прем'єр Угорщини приїхав до Москви

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан приїхав до Москви, де проведе зустріч із російським президентом путіним.
Ілюстративне фото AP

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у п'ятницю, 5 липня, прибув до Москви.

Цю інформацію угорським ЗМІ підтвердив його прессекретар Берталан Хавасі.

У Європі обурені зустріччю Орбана та путіна – GuardianЄвропейські лідери обурені зустріччю у Китаї прем'єра Угорщини Віктора Орбана з путіним. Зокрема президент Чехії заявив, що російський диктатор намагається зруйнувати європейську єдність.

За його словами, у російській столиці Орбан зустрінеться із диктатором володимиром путіним. Що вони обговорюватимуть – не анонсувалося.

Зазначимо, що днями Орбан уперше за час повномасштабної війни (і загалом вперше за 12 років) приїхав до України. Під час візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання припинення вогню.

Зеленський відповів, що Україна не може просто так домовитись із росією про припинення вогню. До речі, путін заявив, що теж на це не піде.

Учора ЗМІ повідомили, що Орбан має намір приїхати до Москви. У Європейському союзі запевнили, що не давали йому мандат на представлення блоку, тому поїздка проходитиме виключно в рамках двосторонніх відносин між Угорщиною та рф.

За даними угорських ЗМІ, з 2010 року Орбан та путін зустрічалися 11 разів, переважно у Москві. Остання зустріч там відбулася перед повномасштабним вторгненням росії в Україну – 1 лютого 2022 року.

Крім того, Орбан та путін зустрічалися у жовтні 2023 року в Китаї. На зустрічі прем'єр запевнив путіна, що Угорщина «ніколи не хотіла конфронтації з росією». Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи ту зустріч, висловив сподівання, що «Орбан хоча б вимив руки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: