Боррель заявив, що Орбан не представлятиме ЄС під час візиту до Москви

Читать на русском
У Євросоюзі заявили, що Віктор Орбан не отримував мандат від блоку на візит до Москви і він представлятиме там виключно Угорщину.
Bloomberg via Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не отримував мандата від Європейського Союзу на візит до Москви. Поїздка буде проходити виключно в рамках двосторонніх відносин між Угорщиною та рф.

Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

«Не хочу халепи для країни»: Зеленський відповів Орбану на пропозицію щодо припинення вогнюУкраїна не може просто вдатися до припинення вогню, оскільки не довіряє путіну – так Володимир Зеленський відповів на пропозицію Орбана.

Він нагадав, що Угорщина хоч і виконує обов'язки голови Ради до 31 грудня 2024 року, це не тягне за собою зовнішнього представництва блоку.

«Прем'єр-міністр Орбан не отримував мандата від Ради ЄС на візит до Москви. Позиція ЄС щодо агресивної війни росії проти України відображена в багатьох висновках Європейської ради. Ця позиція виключає офіційні контакти між ЄС та президентом путіним. Таким чином, угорський прем'єр-міністр не представляє ЄС у жодній формі», – заявив Боррель.

Нагадаємо, 2 липня Віктор Орбан уперше за час повномасштабної війни приїхав до Києва. Під час візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання припинення вогню.

Учора ЗМІ повідомили, що тепер Орбан має намір відвідати Москву для переговорів із володимиром путіним. Офіційно угорський прем'єр не підтверджував цієї поїздки. Але, за інформацією журналістів, його літак уже на шляху до росії.

Глава Європейської ради Шарль Мішель також розкритикував поїздку Орбана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: