Посли ЄС зберуться, щоб обговорити поведінку Угорщини та візит Орбана до росії – ЗМІ

Читать на русском
Посли 27 країн-членів ЄС зберуться 10 липня для обговорення дій угорського уряду після початку головування країни у Раді ЄС.
Фото: AP

Посли 27 країн-членів Європейського Союзу зберуться 10 липня для обговорення дій угорського уряду після початку головування в Раді ЄС.

Про це повідомляє Голос Америки.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За даними журналістів, засідання послів ініціювала Польща через те, що угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан одразу після початку головування відвідав росію та Китай.

Сам Орбан, пояснюючи цілі візиту, визнав, що він не був уповноважений Європейським Союзом на переговори.

З іншого боку, політик наголосив на тому, що його діяльність пов'язана з головуванням Угорщини в ЄС. Посли, в свою чергу, планують дати оцінку недавнім візитам Орбана.

Нагадаємо, минулого тижня угорський прем'єр уперше за час повномасштабної війни (і взагалі вперше за 12 років) приїхав до України. У ході візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання щодо припинення вогню. Пізніше той відповів, що Україна не може погодитися на припинення вогню, оскільки не довіряє путіну.

Згодом Орбан вирушив до Москви. Міністерство закордонних справ України виступило з офіційною заявою із цього приводу, заявивши, що візит не погоджувався з українською стороною.

За словами самого Орбана, його цікавила думка путіна щодо мирних ініціатив, які є зараз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: