Урсула фон дер Ляєн скасувала візит єврокомісарів до Угорщини

Читать на русском
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів до Угорщини.
24 канал

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит Колегії Єврокомісії до Угорщини, яка зараз головує у Раді ЄС.

Про це йдеться у повідомленні речника Єврокомісії Еріка Мамера у соцмережі Х.

Поїздка Орбана до Москви суперечить договорам Євросоюзу – FTДипломатичні контакти Орбана та путіна порушують договори Євросоюзу. Деякі члени блоку також вважають, що прем’єр Угорщини зловжив статусом голови Ради ЄС.

«У світлі останніх подій, пов'язаних з початком головування Угорщини, Голова (фон дер Ляєн – ред.) вирішила, що Єврокомісія буде представлена на рівні старших державних службовців лише під час неформальних засідань Ради», - повідомив Мамер.

Як зазначається, натомість візит Колегії до головуючої країни, не відбудеться.

Водночас, у відповідь міністр європейських справ Угорщини Янош Бока повідомив, що як голова ротаційного головування в ЄС, Будапешт залишається «відданим щирій співпраці» з установами європейського блоку та державами-членами.

«Європейська комісія не може вибирати інституції та країни-члени, з якими вона хоче співпрацювати. Чи всі рішення Комісії зараз базуються на політичних міркуваннях?», - написав Бока.

Як відомо, з 1 липня Угорщина розпочала головування у Раді Європейського Союзу, що триватиме до кінця поточного року.

Нагадаємо, Брюссель, роздратований тим, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порушує правила зовнішньої політики Євросоюзу, обмірковує безпрецедентний крок — бойкотувати саміт із закордонних справ у Будапешті наступного місяця.

Віктор Орбан після візиту до Києва поїхав до росії та Китаю з «мирною місією». Орбан заявив, що в Москві його цікавила думка путіна щодо мирних ініціатив. Україна, Євросоюз та США засудили цю поїздку.

У юридичній службі ЄС заявили, що дипломатичні контакти прем'єр-міністра Угорщини та володимира путіна суперечать договорам Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: