СБУ викрила масштабну агентурну мережу ФСБ у шести областях

Читать на русском
СБУ затримала російських агентів, які збирали розвідувальні дані для ракетних ударів по Україні.
фото СБУ

В Україні викрито міжрегіональну агентурну мережу російської ФСБ, члени якої наводили ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі.

Про це повідомила пресслужба СБУ та ОГП у понеділок, 5 серпня.

Шукали системи ППО: в Одесі знешкодили агентурну групу ФСБЗнешкоджено агентурну групу російської ФСБ в Одесі. Для конспірації одна з агенток користувалася перуками.

Повідомляється, що викрито дев'ятьох учасників агентурної мережі, які збирали розвіддані для ворога в різних областях країни, вісім з них уже повідомлено про підозру в державній зраді, щодо ще однієї жінки вирішується питання про оголошення підозри.

Слідство встановило, що у березні 2024 року представник ФСБ рф створив спеціальний чат-бот у месенджері Telegram для проведення підривної діяльності проти України.

«Протягом кількох місяців до нього добровільно приєдналися 9 осіб із Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Сумської, Одеської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Завербовані громадяни, підтримуючи дії держави-агресора, погодилися надати співробітнику російської спецслужби інформацію військового характеру», – йдеться у повідомленні.

За вказівками куратора агенти вишукували місця розташування Сил оборони України та фіксували переміщення військової техніки по автомобільних та залізничних коліях, а також повідомляли координати гідро- та теплоелектростанцій, інформували ворога про результати прильотів у населених пунктах, додаючи фото та відеозаписи, надсилали інформацію про прольоти літаків та роботі систем ППО.

Наразі підозрювані під вартою.

Нагадаємо, раніше затримали агентів рф, які готували авіаобстріли п'яти областей перед Великоднем. Нещодавно у Харкові затримали шпигуна рф, який готував удари по місту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: