У Харкові затримали російського шпигуна, який готував удари по місту

Читать на русском
СБУ затримала шпигуна воєнної розвідки росії, який готував нову серію ракетно-бомбових ударів по Харкову.
ssu.gov.ua

СБУ затримала шпигуна воєнної розвідки росії, який готував нову серію ракетно-бомбових ударів по Харкову.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що затриманим виявився росіянин, який проживає у Харкові і працює в місцевому банку. Він намагався отримати координати цілей, використовуючи свою знайому, працівницю держустанови з доступом до таємної інформації. Крім цього, чоловік проводив опитування під виглядом побутового спілкування у месенджері, аби дізнатися місця розташування сховищ документації.

Контррозвідка СБУ виявила шпигуна на ранньому етапі його діяльності. На фінальному етапі спецоперації його затримали у власному помешканні.

Згодом з’ясували, що чоловік одночасно розвідував пункти базування Сил оборони у Харкові. Для цього він регулярно об’їжджав місто на власному авто та фіксував локації українських захисників на прихований відеореєстратор.

СБУ затримала у Харкові російського шпигуна, який «полював» на секретну документацію УкраїниСлужба безпеки України

Зараз слідчі повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: шпигунство (ч. 1 ст. 114) та несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2). Йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ спільно з поліцією затримали в Одесі шістьох людей, яких підозрюють в підпалі авто Сил оборони на замовлення російської ФСБ.

Також нещодавно затримали російського агента, який збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: