В Одесі затримали поплічників ФСБ, які підпалювали автомобілі військових

Читать на русском
СБУ спільно з поліцією затримали в Одесі шістьох людей, яких підозрюють в підпалі авто Сил оборони на замовлення російської ФСБ.
ssu.gov.ua

СБУ спільно з поліцією затримали в Одесі шістьох людей, яких підозрюють в підпалі авто Сил оборони на замовлення російської ФСБ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Правоохоронці затримали одеситів віком від 18 до 24 років, які працювали кур’єрами популярного сервісу доставки їжі. Протягом двох тижнів вони намагалися знищити понад 15 службових позашляховиків.

У поле зору ФСБ чоловіки потрапили як активні користувачі Telegram-каналів з пошуку заробітку, де залишали свої резюме. В одному з таких чатів їм відповів представник російської спецслужби і запропонував гроші в обмін на знищення авто українських воїнів.

Працюючи під прикриттям кур’єрської доставки вони на власних скутерах об’їжджали місто, де встановлювали адреси паркування автомобілів Сил оборони. Потім відправляли фото потенційних цілей своєму російському куратору для погодження. Після команди від ФСБ молодики вночі прибували до паркомісць, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали. Працювали переважно у парі, наприклад, один підпалював, інший – знімав це на відео.

СБУ та Нацполіція затримали в Одесі шість поплічників фсб, які підпалювали військові автомобіліСлужба безпеки України

Наразі всім шістьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Вони перебувають під вартою, їм загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно у Львові затримали хлопців, які за вказівкою ФСБ рф готували серію підпалів авто українських бійців.

Згодом співробітники поліції затримали ще двох осіб, яких підозрюють у схожому злочині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: