У Львові затримали осіб, які палили автомобілі військовослужбовців

Читать на русском
Під час обшуків у затриманих слідчі виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором та розпалюючі суміші, підготовлені для вчинення наступних злочинів.
Ілюстративне фотоfocus.ua

Співробітники поліції затримали у Львові двох осіб, які підпалювали автомобілі військових на замовлення.

Про це заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомляє у Telegram.

Росія вербує українських дітей, щоб ті підпалювали автівки ЗСУ – деталі від ЛубінцяСпецслужби росії через соцмережі вербують українських підлітків для підпалів автомобілів, які використовуються військовослужбовцями ЗСУ.

«У Львові ми разом з ГУНП у Львівській області спрацювали миттєво. Не дали ворогу скористатися можливістю створити собі пропагандистський контент», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, СБУ та поліція затримала двох львів’ян, які на замовлення підпалювали автомобілі військових у Львові. Згідно з даними правоохоронців, підлітки спалили три авто.

«СБУ вже має достатньо доказів їхніх дій. Під час обшуків у затриманих слідчі виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором та розпалюючі суміші, підготовлені для вчинення наступних злочинів. Їм вже повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) КК України», - зазначив представник поліції.

При цому, Білошицький не уточнив, коли відбулося затримання і самі злочини.

Як відомо, напередодні у Львові було затримано хлопців, які за вказівкою ФСБ рф готували серію підпалів авто українських бійців. Так вони хотіли «заробити».

Нагадаємо, раніше СБУ затримала завербованого іноземця, який підпалив підстанції. Також в Одесі знешкодили агентурну групу ФСБ рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: