Навів ракетний удар по Миколаєву: російський пропагандист отримав заочний вирок

Читать на русском
До 15 років в'язниці засудили російського пропагандиста Сергія Лебедєва, який навів ракетний удар по Миколаєву.
фото росЗМІ

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув'язнення заочно засуджено російського пропагандиста Сергія Лебедєва, який наводив російські ракетні удари по містах України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як змінилася кількість підписників у топових YouTube-блогерів, які розповідають про війнуЯк змінилася кількість підписників та переглядів на канах топових українських YouTube-блогерів, які розповідають про війну.

Як встановило розслідування, агент Лебедєв з позивним «Z-Лохматий» виконував завдання ФСБ рф за кількома напрямками:

Перший - це збір розвідданих про Сили оборони та коригування повітряних атак росії на цивільну інфраструктуру України.

Одночасно Лебедєв брав активну участь у підготовці замовних сюжетів для кремлівських телеканалів. Там він розповсюджував фейки про Сили оборони та обстановку на фронті.

Слідчі з'ясували, що цього Лебедєв залучав інформаторів, яких знаходив на власному телеграм-каналі із загальною аудиторією понад 30 тис. підписників.

Так, за наведенням одного з користувачів інтернету «Z-Лохматий» скоригував удар російськими ракетами С-300 по багатоповерхівці в Миколаєві восени 2022 року.

Також зрадник залучив до співпраці мешканця Закарпаття, який зливав агенту локації військових підрозділів.

На підставі доказів, які зібрали слідчі Служби безпеки, суд визнав Лебедєва винним за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За матеріалами СБУ суд призначив Лебедєву 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У СБУ додали, що чоловік працює на ФСБ як «позаштатний воєнкор» московського інформагентства РИА «Новости» і ховається від правосуддя у тимчасово окупованому Донецьку.

У зв'язку з цим судовий розгляд відбувся у спеціальному судовому провадженні (за відсутності обвинуваченого).

Нагадаємо, СБУ повідомила про нову підозру кремлівській пропагандистці Симоньян. Також повідомлялося, що суд виніс заочний вирок ватажку так званої ЛНР Пасічнику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: