Рада ЄС схвалила надання нового траншу за програмою Ukraine Facility

Читать на русском
У ЄС підтвердили, що Україна виконала необхідні умови та реформи для отримання траншу у 4,2 мільярди євро.
Pixabay

Рада ЄС 6 серпня дала дозвіл на надання Україні траншу у розмірі близько 4,2 мільярда євро у рамках програми Ukraine Facility.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

ЄС виділяє Україні перший транш прибутків від заморожених російських активівЄС виділив 1,5 млрд євро прибутків від заморожених активів рф на військові потреби та відбудову України.

У ухваленому сьогодні рішенні Рада ЄС дійшла висновку, що Україна виконала передбачені Українським планом необхідні умови та реформи для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility.

«Ці реформи охоплюють управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування», – йдеться у повідомленні.

У прес-релізі наголошується на важливості якнайшвидшого виділення коштів, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні.

Зазначається також, що в українському плані викладено наміри України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни та реформ, які вона планує здійснити у рамках процесу вступу до ЄС протягом наступних чотирьох років, а у травні Рада ЄС дійшла висновку, що план відповідає передумовам, необхідною для отримання Україною до 50 мільярдів євро в рамках Ukraine Facility.

Нагадаємо, у липні Єврокомісія схвалила передачу Україні 4,2 ​​млрд євро за програмою Ukraine Facility. Сьогодні голова Кабміну Денис Шмигаль анонсував новий транш найближчим часом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: