Посли ЄС затвердили новий транш для України за програмою Ukraine Facility

Читать на русском
Сьогодні посли Європейського Союзу затвердили перший транш у рамках кредитного фонду Ukraine Facility.
Pixabay

Посли країн Євросоюзу затвердили транш Україні на 4,2 млрд. євро за програмою Ukraine Facility.

Про це повідомило угорське головування у Раді ЄС у Twitter у середу, 24 липня.

«Сьогодні посли затвердили перший транш у рамках Українського плану Положення про кредитний фонд Ukraine Facility, відкривши шлях для переведення майже 4,2 млрд євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України», - йдеться у повідомленні.

Тепер Рада ЄС розпочне розробку письмової процедури. Вона використовується для кроків, які не потребують обговорень лідерами блоку.

Нагадаємо, 1 лютого лідери ЄС на саміті у Брюсселі погодили програму підтримки України на 50 млрд євро Ukraine Facility. Вона розрахована на період 2024-2027 років.

Передбачається, що надходження фінансування Ukraine Facility залежатиме від виконання Києвом 100 квартальних індикаторів.

Україна вже отримала три транші в рамках Ukraine Facility. У березні ЄС перерахував 4,5 млрд євро, у квітні – 1,5 млрд євро. 27 червня надійшов третій транш у 1,9 млрд євро.

У липні Єврокомісія дала позитивну оцінку виділенню траншу у 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що Україна отримає цей транш у вересні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: