Україна отримала третій транш від ЄС в рамках програми на 50 млрд євро

Читать на русском
Україна 27 червня отримала транш обсягом 1,9 мільярдів євро від Євросоюзу,  повідомив Мінфін.
Pixabay

До державного бюджету України сьогодні надійшов транш у 1,9 млрд євро від Європейського Союзу за програмою Ukraine Facility.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Україна наступного тижня отримає перший транш допомоги із заморожених російських активівЖозеп Боррель заявив, що наступного тижня Україна отримає 2,5 млрд євро з доходів від заморожених російських активів.

Як зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко, від початку повномасштабної війни ЄС надав Україні майже 35 млрд євро прямої бюджетної допомоги.

«Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності, а також дозволяють забезпечувати фінансування пріоритетних бюджетних потреб», – додав міністр.

За його словами, ЄС є ключовим партнером України, який продовжує відігравати вирішальну роль у прискоренні перемоги та зміцненні економічної стійкості країни.

Нагадаємо, у лютому Європарламент затвердив програму Ukraine Facility для підтримки України обсягом у 50 млрд євро. Транші ЄС надаватимуть з 2024 до 2027 рік.

Україна вже отримала два транші у рамках Ukraine Facility. У березні ЄС перерахував 4,5 млрд євро, а у квітні – 1,5 млрд євро.

Також повідомлялося, коли МВФ схвалить новий транш для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: