ВРП звільнила суддів Князєва і Тандира

Читать на русском
Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва та суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.
фото PRAVO

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Князєва та судді Макарівського райсуду Олексія Тандира.

Про це повідомляє Суспільне.

Корупція серед суддів: хто вже отримав вирок за хабарництвоНа інфографіці Слово і діло – суддям яких судів ВАКС оголосив вирок за корупційні злочини.

Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва та суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Як відомо, Князєва звинувачують у отриманні хабара у розмірі 2,7 мільйона доларів. У січні 2024 року Князєв, після внесення застави більш ніж 18 мільйонів гривень, вийшов із СІЗО. Заставу зменшували сім разів. Пізніше з нього зняли браслет.

Олексія Тандира звинувачують у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння у Києві 26 травня 2023 року, внаслідок якої загинув нацгвардієць.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд 17 липня продовжив обов'язки Князєву, він повернувся до Києва.

А Святошинський районний суд Києва продовжив арешт судді Олексію Тандиру до кінця літа. При цьому ще у квітні у Вищій раді правосуддя просили звільнити суддю Тандира.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: