Переговори про припинення вогню в Газі досягли фінальної стадії – Блінкен

Читать на русском
Переговори щодо врегулювання ситуації у Секторі Гази знаходяться на завершальній стадії, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.
Фото: AP

Переговори щодо врегулювання ситуації у Секторі Гази знаходяться на завершальній стадії.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, його цитує Euronews.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

За словами політика, над припиненням вогню працюють як Сполучені Штати, так і Єгипет із Катаром.

«Всі в регіоні повинні розуміти, що подальші атаки лише посилюють конфлікт, нестабільність і невпевненість для всіх, а також підвищують ризик небезпечних наслідків, які ніхто не може передбачити і ніхто не може повністю контролювати», - сказав Блінкен.

Він також закликав усі країни регіону розсудливо оцінити ситуацію та ухвалити рішення, які дозволять знизити напруженість.

Нагадаємо, 31 липня ізраїльська армія вбила голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він і один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

А нещодавно «міністр економіки» угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований внаслідок авіаудару по Сектору Гази.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. При цьому Ізраїль розглядає можливість завдати по Ірану превентивного удару, якщо будуть докази неминучості атаки з боку Тегерана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: