Іран запросив у росії сучасні радари та ППО для підготовки війни з Ізраїлем – NYT

Читать на русском
Іран запросив у росії сучасні радари та системи протиповітряної оборони у рамках підготовки до можливої війни з Ізраїлем. Поставки уже почалися.
Фото: AFP

Іран запросив у росії сучасні системи ППО та радари у рамках підготовки до можливої війни з Ізраїлем.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на двох іранських чиновників, один із яких є членом Корпусу вартових ісламської революції.

Лідер Iрану наказав завдати удару по Iзраїлю за вбивство Ханії – NYTВерховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ атакувати Iзраїль в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

За їхніми словами, росія вже розпочала постачання.

У понеділок Тегеран відвідав колишній міністр оборони рф Сергій Шойгу. Він зустрівся з новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і з командувачем іранськими збройними силами Мохаммадом Багері.

За повідомленнями іранських ЗМІ, генерал Багері заявив Шойгу, що відносини між їхніми країнами є «глибокими, довгостроковими та стратегічними» і лише розширюватимуться за нового уряду Ірану.

Як зазначає видання, незважаючи на наявність у росії економічних і культурних зв'язків з Ізраїлем, влада не може відхилити прохання Ірану про допомогу у зв'язку з постачанням «шахедів» для війни проти України.

Нагадаємо, в неділю державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив своїм колегам з країн G7, що атака Ірану та «Хезболли» на Ізраїль може розпочатися у найближчі 24–48 годин.

За даними ЗМІ, Іран закликав цивільні авіакомпанії уникати перебування у повітряному просторі країни найближчими днями.

В Ізраїлі обговорювали варіант завдання превентивного удару для стримування Ірану, якщо будуть виявлені незаперечні докази підготовки нападу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: